NAČIN PRIPRAVE
Pripravimo si pekač velikosti 20x30 cm, v katerega bomo polagali torto. Želatino prelijemo s 4 žlicami vode in pustimo približno 15 minut, da nabrekne.
Sladko smetano stepemo v mehko stepeno smetano in jo razdelimo na dva dela. V en del dodamo mascarpone in 3 žlice sladkorja, nato pa nadaljujemo z mešanjem, da dobimo čvrsto kremo. Ne mešajte preveč, saj se lahko smetana strdi.
Na majhnem ognju stopimo nabreklo želatino. V drugo polovico stepene smetane dodamo bučni pire, cimet, ingver in preostale 3 žlice sladkorja ter zmešamo z mešalnikom. Nato postopoma, ob stalnem mešanju, prilivamo želatino in vse skupaj premešamo.
Mleko, v katerega bomo namakali piškote, segrejemo, da je mlačno. Piškote najprej z obeh strani pomočimo v mleko, nato jih razporedimo po pekaču. Po potrebi, da se lepo prilegajo, konce malo porežite. Čez prvo plast piškotov premažemo polovico nadeva z mascarponejem. Čez nežno razporedimo tretjino bučnega nadeva. Ponovno zložimo v mlačno mleko namočene piškote, nato drugo polovico nadeva z mascarponejem in drugo tretjino nadeva z bučo. Še ena vrsta namočenih piškotov. Preostanek bučnega nadeva premažemo po piškotih in torto potresemo s čokoladnimi mrvicami.
Pustimo v hladilniku vsaj 4 ure, da se vse poveže in zmehča. Po tem času bo torto enostavno rezati z ostrim nožem.