Nepeneča bučna torta

Prava jesenska poslastica
  • 40 minut
  • 2/5
  • 238

SESTAVINE

  • 400 g bučnega pireja
  • 1/2 čajne žličke mletega cimeta
  • 1/4 čajne žličke mletega ingverja
  • 2 čajni žlički želatine
  • 4 žlice hladne vode
  • 6 žlic sladkorja
  • 600 ml sladke smetane
  • 250 g mascarpone sira
  • 600g-700g (čokoladnih) piškotov
  • Približno 400 ml mleka za namakanje piškotov
  • Naribana čokolada ali čokoladni čips za posip

NAČIN PRIPRAVE

Pripravimo si pekač velikosti 20x30 cm, v katerega bomo polagali torto. Želatino prelijemo s 4 žlicami vode in pustimo približno 15 minut, da nabrekne.
Sladko smetano stepemo v mehko stepeno smetano in jo razdelimo na dva dela. V en del dodamo mascarpone in 3 žlice sladkorja, nato pa nadaljujemo z mešanjem, da dobimo čvrsto kremo. Ne mešajte preveč, saj se lahko smetana strdi.
Na majhnem ognju stopimo nabreklo želatino. V drugo polovico stepene smetane dodamo bučni pire, cimet, ingver in preostale 3 žlice sladkorja ter zmešamo z mešalnikom. Nato postopoma, ob stalnem mešanju, prilivamo želatino in vse skupaj premešamo.
Mleko, v katerega bomo namakali piškote, segrejemo, da je mlačno. Piškote najprej z obeh strani pomočimo v mleko, nato jih razporedimo po pekaču. Po potrebi, da se lepo prilegajo, konce malo porežite. Čez prvo plast piškotov premažemo polovico nadeva z mascarponejem. Čez nežno razporedimo tretjino bučnega nadeva. Ponovno zložimo v mlačno mleko namočene piškote, nato drugo polovico nadeva z mascarponejem in drugo tretjino nadeva z bučo. Še ena vrsta namočenih piškotov. Preostanek bučnega nadeva premažemo po piškotih in torto potresemo s čokoladnimi mrvicami.
Pustimo v hladilniku vsaj 4 ure, da se vse poveže in zmehča. Po tem času bo torto enostavno rezati z ostrim nožem.

GALERIJA IZDELKOV

KUHKO © 2024 VSE PRAVICE PRIDRŽANE