100% varen nakup info@kuhko.si

O PODJETJU

 

Podjetje je začelo s poslovanjem v letu 1995. Registrirano je bilo za posredovanje in trgovino na veliko in malo. Kot vsi začetki je bilo tudi v tem slučaju potrebno poiskati primerno poslovno aktivnost, saj občasni in slučajni posli ne bi zagotavljali pričakovane perspektive.

Po določenem času se je izkristalizirala realna možnost dolgoročnega sodelovanja s proizvajalcem posode Metalac, kar je ostalo kot večinski posel še do danes.

Potreba po tem sodelovanju je bila obojestranska, saj je Metalac iskal optimalno možnost vrnitve na tržišča zahodnega dela razpadle države, Profas pa zanesljivega in dolgoročnega partnerja za svojo rast in razvoj. V začetku se je poslovanje odvijalo na področjih Federacije BIH, Hrvaške in Slovenije in se je prodaja vršila direktno iz skladišča v Celju. Kasneje je dobavitelj zaradi obsega posla formiral svoje podjetje na Hrvaškem, poslovanje s Federacijo BIH pa je zaradi izogiba carinskih dajatev prešlo na direktno prodajo, pri čemer obdelavo tržišča in izvedbo poslov vrši Profas.

Klasični uvoz z distribucijo iz lastnega skladišča poteka danes le še v Sloveniji. Novembra 2012 pa smo začeli tudi s prodajo preko spleta.

 

Kolektiv Profas d.o.o.